Interieurcoaching

Tips voor het maken van een moodboard

Een moodboard…misschien weleens van gehoord of gezien als je woonprogramma’s volgt. Het is de ideale tool om houvast en inspiratie te bieden wanneer je met je interieur aan de slag wilt.

Er zijn zo veel mooie woonstijlen, maar wat past nou eigenlijk bij jou. Wat is jouw woonstijl? Is het overduidelijk de landelijke stijl, de industriële stijl of heb je een geheel eigen unieke mix? Het maken van een moodboard helpt je om dat duidelijk te krijgen!

Zelf ben ik altijd fan van een combinatie van woord en beeld. Want je woorden, jouw verhaal zeggen ook al veel over je wensen. Je woorden vertalen je gevoel. 

Als je dit aanvult met beeld, beeld wat je inspireert, waar je blij van wordt, voorbeelden die jij terug wilt zien in je interieur, dan is je verhaal compleet en kun je aan de slag met je woonverhaal!

Maar hoe pak je dat aan, een Moodboard maken? Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar ik werk als volgt.

1. Ik adviseer om eerst kort stil te staan bij de woorden, steekwoorden. Wat wil je graag ervaren in je huis. Deze woorden neem je als uitgangspunt, je schrijft ze op of je zoekt ze op in de bladen en maakt ze onderdeel van je moodboard. Denk bijvoorbeeld aan comfortabel, stoer, gezellig, opgeruimd, sober enz. enz. Welke woorden omschrijven jouw verhaal?

2. Daarna ga je op gevoel, zonder al te veel nadenken, plaatjes uitzoeken uit de woonbladen. Plaatjes die iets met je doen. Onderzoek het nog niet te veel, maar knip of scheur uit wat je aanspreekt.  

3. Vervolgens ga je inzoomen op de plaatjes die je hebt uitgezocht. Je legt alles op je moodboard neer, je maakt een soort collage. Je gaat dan definitieve keuzes maken. Wat komt daadwerkelijk op je moodboard. Dat doe je door in te zoomen op de plaatjes. Is er een duidelijke lijn te zien, denk aan een bepaalde stijl, bepaalde materiaal of kleurkeuze. Zo krijg je voor jezelf in beeld waarom iets je aanspreekt. Je wordt je bewust! En als je je bewust bent, kun je keuzes gaan maken. Keuzes om aan de slag te gaan met je interieur!

4. Pinterest biedt mooie mogelijkheden om online moodboards te maken. Maar het “ouderwetse” knippen en plakken blijft toch ook heerlijk om te doen. Je maakt het daarmee tastbaarder en je kunt het moodboard in huis een plekje geven om zo geïnspireerd te blijven. Gebruik bijvoorbeeld een foam board of houten plank als basis. Verder heb je pen en papier nodig, een schaar, lijm, een stapel woonbladen en you are ready to go.

Zin gekregen om aan de slag te gaan? Ik wens je heel veel plezier! Vind je het toch inspirerende om samen met mij en een gezellige groep dames een moodboard te maken, je bent van harte welkom bij mijn workshop Moodboard maken. De eerst volgende staat gepland op vrijdagochtend 23 februari 2018. Meer informatie vind je op www.vooralleseenplek.nl/workshops

Lieve groet, Else

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *