Voor alles een plek

Yin Yang – mannelijke en vrouwelijke energie

Het is inmiddels september, een mooie nieuwe maand. September is voor mij bij uitstek de maand waarin ik actiever word. Mijn ideeën beginnen meer te stromen en ik voel de behoefte om dingen te creëren. In tegenstelling tot de afgelopen maanden. In de zomermaanden vertraagt mijn tempo (of het nu warm of kouder weer is). Het gebeurt gewoon, de laatste jaren valt het me steeds meer op. Het wordt een beetje stil in mezelf. Maar dit jaar was het opvallender en meer aanwezig dan de jaren daarvoor. 

Maar wat ik zo mooi vind aan het stiller zijn, is dat ik me nog bewuster word van alles om me heen. Zo viel het me bijvoorbeeld op dat de woorden Yin Yang steeds op mijn pad kwamen. In gesprekken, in de yoga lessen die ik volg en hoe opvallend was het dat ik tijdens onze eerste wandeling in Oostenrijk deze zomer het prachtige Yin Yang symbool tegen kwam op een boom.

Yin en Yang betekent voor mij in balans zijn. Yin staat voor de vrouwelijke energie en Yang voor de mannelijke energie die we allemaal in ons dragen. Yin is de zachtere kant, van o.a. het naar binnen gericht zijn, voelen, rust en zacht. Yang staat voor het doen, het geven, het denken, het uitvoeren en voor verandering.

Het thema Yin Yang, het in balans zijn, is niet nieuw voor me. In het artikel over mij en mijn bedrijf wat onlangs verscheen in de wijkkrant Stadsweiden werd al mooi omschreven dat dat is wat ik met mijn werk wil bereiken. Het creëren van Balans, in huis in hoofd. Voor mezelf, voor jou, voor iedereen die die wens en behoefte voelt. 

Het is me nu alleen duidelijker geworden vanuit welke kanten van mezelf het één en ander ontstaat. Mezelf de tijd gunnen om me te bezinnen, te voelen, te ontdekken in stilte, de Yin kant. Wat zich mooi afwisselt met het aan de slag gaan met ideeën, puzzelen, de actievere kant, Yang. 

Dit wil ik ook zo graag meegeven aan iedereen. Volgens mij hoeven we niet altijd door, door en door te gaan. Geforceerd keuzes te maken of wat dan ook om onze “doelen” te bereiken. Durf ook eens stil te zijn, te luisteren en te voelen. Wat heeft jouw intuïtie je te zeggen? Waar mag jij mee puzzelen? 

Mijn inspiratie sessies voor thuis en mijn workshops staan volledig in het teken van Balans. Balans tussen voelen, luisteren en doen. Niet het moeten, maar het laten ontstaan. Stapje voor stapje. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn werkwijze, dan nodig ik je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Ook heb ik weer gezellige workshops gepland voor dit nieuwe seizoen. Neem gauw een kijkje in de agenda.

Ik hoop je snel te ontmoeten.

Lieve groet,
Else

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *